domingo, 5 de mayo de 2013

Anàlisi "Hoy empieza todo"


En el meu anàlisi em centraré més en la part de cos i veu, es a dir, de quina manera s’expressen els personatges ( to de veu, entonació, actitud a l’hora de parlar...).
La pel·lícula es titula així ja que no es fins al final de la pel·lícula quan comença una nova etapa per el centre ( es solucionen molt conflictes, tenen més esperances...).
Al principi ni el mateix director Daniel Lefevbre té plena confiança en aquells nens i famílies puguin seguir endavant. El director és un home lluitador el qual s’involucra molt amb la societat que l’envolta (els alumnes del seu centre i les famílies d’aquets nens). És una persona amb molta paciència ja que sempre està disposat a escoltar els problemes que l’envolten a més a més sempre intenta trobar la millor solució perquè així els nens puguin seguir endavant amb les seves vides.

Quan parla amb els nens utilitza un to de veu adequat perquè l’entenguin i a més a més es posa en la majoria del casos es posa a la seva altura ( s’ajup). En canvi quan parla amb algú dels serveis socials el seu to de veu incrementa d’aquesta manera podem dir que mig s’enfada per així intentar aconseguir el que ell vol i creu que es millor per els nens com per exemple una revisió mèdica. Fins i tot amb aquets adopta una actitud violenta,(empenya a la dona dels servies socials perquè se’n vagi de l’escola.

Aquesta actitud a canvia quan parla amb els pares o mestres del centre, es a dir, quan parla amb ells adopta una actitud més tranquil·la encara que la situació sigui dolenta. Es el cas de quan parla amb la professora que a estirat els cabells d’un nen perquè es portava malament. El director quan parla amb aquesta professora en contes de adoptar una actitud violenta, li explica el que a de fer sense alterar-se, es a dir, com solucionar el problema sense arribar a  fer mal al nen.

El director de la pel·lícula posa una veu en off a aquest personatge quan explica el que ell pensa , sent o explica el que li va passar en el passat.
Per altra banda els nens sempre parlem amb un to baix, com amb por. Això es degut a que a casa seva pateixen situacions difícils. Tot i així quan tenen un problema li expliquen al director de l’escola ja que per a ells es una persona de confiança i saben que els intentarà ajudar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario